vitamina C, Sezonul rece şi alimentaţia, DVR Pharm

Sezonul rece şi alimentaţia 1

Sezonul rece se instalează uşor, uşor şi poate aduce cu el boli, datorate slăbirii sistemului imunitar. Cele mai frecvent întâlnite sunt gripa, pneumonia şi infecţiile urinare.

În acest articol vei descoperi câteva idei despre cum să ne menținem sănătoși în sezonul rece. Despre importanța vitaminei C și sursele principale din care o luăm acum.

 

vitamina C, Sezonul rece şi alimentaţia, DVR Pharm

Alimentație

Vă recomandăm câteva alimente de sezon care pot constitui o masă deliciosă şi aduc multe beneficii pentru sănătate:

merele şi perele, o bună sursă de antioxidanţi
strugurii, reduc riscul de formare a cheagurilor de sânge
dovleacul, o sursă uimitoare de Omega 3, ce ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, atât de accentuate în sezonul rece (citește și Sănătatea cardiovasculară la venirea sezonului rece).
ciupercile, bogate în vitamina B sunt utile pentru menținerea sănătății creierului și a sistemului nervos.
legumele verzi cu frunze (spanac, varza, conopida, broccoli), foarte bogate în vitamina C, susțin sistemul imunitar în sezonul rece, diminuând probabilitatea dezvoltării infecțiilor bacteriene sau virale.

Dacă suplimentați aportul de vitamina C în sezonul rece, aflaţi cum să alegeţi informat doza corectă ⇒ click aici: Vitamina C Naturală – cum și de ce?

Atenţie şi cum preparaţi mâncarea, căldura distruge 15-20% din vitaminele aflate în legume.

Cele mai eficiente metode de preparare a alimentelor sunt: gătirea la abur, la grătar sau fierberea.

Pe lângă alimentaţie, puteţi preveni afecţiunile respectând câteva reguli simple:

Corpul dumnevoastră este un adevărat templu, care merită tot ceea ce este mai bun.

One Comment

  1. Vitamina C este foarte importanta in sezonul rece. Trebuie consumate cat mai multe fructe si legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *